Cím: 3700 Kazincbarcika,
Lini István tér 1-2.
Levelezési cím: 3701 Kazincbarcika,
Pf. 163
Telefon: 48/311-422
E-mail: titkar@irinyi-ref.hu
2016. May 26. Thursday, 02:32:15
Navigáció
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 72
· Legújabb tag: Ressor
Versenyek
irinyi_janos


sas_elemer
Új honlapunk
http://irinyi-ref.tirek.hu
Keress bennünket a Facebookon
Térkép
Üdvözlet
Végleges felvételi lista

Az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon

tájékoztatója

a 2016/2017. felvételivel kapcsolatosan

 

Kedves Szülők és 8. évfolyamos diákok!
 

Köszönjük, hogy a 2016/2017-os beiskolázási időszakban intézményünket választották!

Akik fellebbezni szeretnének, azokat tisztelettel kérjük, hogy az eljárást 2016. május 15-éig tegyék meg. A felvételijük sikertelensége, vagy bármely más eljárási hiba miatt, kérelmeiket címezzék az intézmény fenntartójának (Tiszáninneni Református Egyházkerület, 3525 Miskolc, Kossuth L. utca 17.), s közvetlenül nyújtsák be az intézmény igazgatójának (Pál-Kutas Dénesné, Református Szakközépiskola és Diákotthon, Lini István tér 1-2.)

A felvételi kérelem elbírálása elleni jogorvoslati kérelem innen letölthető.

A végleges felvételi lista szakmacsoportokra bontva az alábbi linken megtekinthető:
Végleges felvételi lista

Pál-Kutas Dénesné

Irinyis siker a XVI. Országos Diákvegyész Napokon

Az Irinyi jó hírnevét öregbítették ismét diákjaink, akik eredményesen szerepeltek a hétvégén (ápr. 15-16.) megrendezett XVI. Országos Diákvegyész Napokon.

A kétévente megrendezett, immár a határokon is túlnyúló versenyre 5 diákunkat készítette fel Farkasné Szabó Julianna tanárnő a BC Technológiai Támogatás kutató laboratóriumával együttműködve, s az elküldött rezümék alapján mind az 5 tanulót be is hívták a megmérettetésre.
Rási Emőke 11.C,
Szabó Orsolya 11.C,
Bene Boglárka 14.V,
Szögedi Zsanett 14.V,
Varga Krisztina 14.V

A díjazottak:
Bene Boglárka 14.V, 3. helyezést ért el,
Szögedi Zsanett 14.V, különdíjat kapott.

Gratulálunk az eredményes versengéshez, külön a díjazottaknak és felkészítő tanáruknak Farkasné Szabó Julianna tanárnőnek.

2015/16-os esszépályázat

A Miskolci Egyetem Filozófiai Intézete által hirdetett esszépályázaton Rózsa Andrea 11.A osztályos tanuló II. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Bozsóné Kolosai Éva

Szívből gratulálunk!

Ezen az oldalon tekinthetők meg a nyertes pályamunkák:
http://filozofia.uni-miskolc.hu/2016/04/03/201516-os-esszepalyazat-vegeredmeny/

Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny

2016. április 16-án 21. alkalommal tartották meg Kazincbarcikán az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt. A megmérettetésen 135 főből 95 határon túli versenyző volt, akik regionális versenyek helyezettjeiként kaptak lehetőséget Kazincbarcikán a vers- illetve prózamondásra.
Iskolánkat 3 tanuló Bíró Friderika verseben, Virág István és Eke Dániel prózában képviselte. Eredményeikhez gratulálunk!

GORDIUSZ matematika tesztverseny országos döntő

Harzsó Richárd Patrik 10. A osztályos tanuló a IV. helyezést szerezte meg a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett országos verseny döntőjében!
Felkészítő tanára: Répási László

Az elért eredményhez szívből gratulálunk!

A magyar költészet napja

1964-ben a költészet napját József Attila születésnapjára, azaz április 11-ére jelölték ki.
Az Irinyiben immár hagyománnyá vált, hogy a költészet napját különböző helyi rendezvényekkel ünnepeljük meg.

3. óra – rendhagyó irodalom óra

Vendégeink:
Hegedűs Mária – vizuális költő
Dubniczky István – költő
László Sándor – költő
Szűcsné Pál-Kutas Orsolya – költő

A program házigazdája: Demeterné Mérai Mária

5. óra – Zenés irodalom óra - megzenésített versek

Az iskola tanulói és tanárai előadásában

Oroszi Fanni, Bartók Szilárd: Üllői úti fák (Kosztolányi Dezső)
Blanár Eszter, Gál Dániel: Mama (József Attila)
Bíró Orsolya: Bájoló (Radnóti Miklós)
Szabó Fanni, Kasza László Róbert, Újhelyi István, Gál Dániel: Párisban járt az Ősz (Ady Endre)
11.A osztály, Bokorné Ádám Eszter: Rejtelmek (József Attila)

A program házigazdái: Tóth Petra, Virág István

9. óra – József Attila élete és kora vetélkedő
A verseny szervezője: Bodó Mária

 

Egészség-nap

Kedves Diákok!

A Nemzeti Tehetség Program pályázatának segítségével 2016. ápr. 5-én (kedden) „Egészség-nap-ot” rendezünk 8-13 óráig a diákotthon aulájában.
A nap folyamán nem csak információkat, hanem egészséges finomságokat is kínálunk!
Ha nem reggelizel, nem gond. Pótolhatod!
A tízórairól és a napi gyümölcsadagodról is gondoskodunk!

A témában előadásokat hallgathatsz:

930-tól:

A sport és az egészséges táplálkozás, reform táplálkozás, káros szenvedélyek, a dopping hatásai

  • : Pátrovics Géza a KVSE Súlyemelő Szakosztály edzője (Masters Súlyemelő Világbajnok)

1030-tól

Egészségtudatos táplálkozás: egészséges élelmiszerek, káros élelmiszerek, energiaitalok káros hatása, táplálkozással összefüggő betegségek,  tünetei, megelőzésük stb.

Előadó: Bálintné Bukovics Ildikó iskolai védőnő

Az előadások után lehetőséget biztosítunk a személyes konzultációra!

TIREK Pedagógus Találkozó

Képek a galériában.

Áldott húsvéti ünnepet

Örökségünk

A hálaadás napjai a húsvét napjai.

  „Elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam; hogy tudniillik Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Irások szerint. Eltemették, és - ugyancsak az Írások szerint - feltámadt a harmadik napon...” (1Kor 15,3-4)

  Meghalt és feltámadt. Sokszor hallott mondat. Bölcsen bólogatunk: tudom, tudom, e nélkül nincs keresztyén hit, nincs üdvösség. 2000 éve tudjuk, nincs benne semmi új. Könnyű volt a tanítványoknak, őket még tűzbe hozhatta. Pál arról beszél, hogy ránk hagy valamit, és ezt tekintsük örökségnek, egy kincsnek, amit már ő is úgy örökölt. Ez a kincs egy réges-régi "ékszer", amit az őseink is büszkén viseltek, és rábízták gyermekeikre, elmesélték a történetét, a hozzáfűződő családi élményeket, fájdalmakat és örömöket. Az örökösök erre nézve már nemcsak egy szép "ötvösmunkát", hanem családjuk történetét is látták benne. A keresztyénség nagy családjának is van egy fontos öröksége: Jézus Krisztus keresztje. Bár a kereszt, amin Jézus meghalt, nincs meg, de akármerre járunk, találkozunk vele úton, útfélen. Egy "tárgy" a múltból, ami valami újat hozott, és változást jelenthet bárkinek az életében. A keresztre nézve ma már sokszor eszünkbe sem jut, hogy ez egy kivégzőeszköz, amelyen Jézus meghalt! Nem saját bűneiért, hanem a mieinkért! Az enyémért! A mi örökségünk súlyosan és nyomasztóan hathat. A megváltás azonban itt még nem teljes. A nagypénteki reménytelenség után jön húsvét, amikor a megígért, a minden képzeletet felülmúló meglepetést megkapjuk: Feltámadt! Örökségünk ekkor lesz teljes, a húsvéti fényben lesz legszebb "kincsünk". Meghalt és feltámadt! Ez az az örökség, amit mi is kaptunk, amivel élnünk kell, és amit tovább kell adnunk.

  Szentlélek Isten! Adj nekünk bölcsességet, hogy örökségünkkel jól éljünk, és adj erőt, hogy teljes fényében megőrizve adhassuk tovább. (Forrás: napi ige)

VIII. Dusza Árpád Országos Programozói Emlékverseny
VIII. Dusza Árpád Országos Programozói Emlékverseny

2016. február 20. jelentős mérföldkő iskolánk programozás oktatásának életében. A négy évvel ezelőtt tehetséges kilencedikesekkel indult munka gyümölcse beérett, már végzős és rutinos versenyzőként vettek részt az iskolai válogató versenyek, regionális és országos versenyek után a középiskolai tanulmányaik során utolsó megmérettetésen, a VIII. Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyen.

tovább...

Megyei kémiaverseny
Megyei kémiaverseny

„ … a természet felett úgy szerezheted meg
az uralmat, hogy megismered.”  Irinyi János

Megyei kémiaverseny az Irinyiben

Március 10-én, csütörtökön került megrendezésre a XLVIII. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny II. (megyei) fordulója a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthonban.

A kémiaverseny lebonyolítását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Intézet felkérésére több mint 10 éve vállalja a vegyésztechnikus képzésben nagy múlttal rendelkező Irinyi János Szakközépiskola, ahol 2013-tól a 9. évfolyamon újra indult a vegyipari szakmacsoportos alapozó oktatás a már több éve folyó érettségi utáni 2 éves vegyésztechnikus képzés mellett.

A három fordulóból álló verseny meghirdetője a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya és a Szegedi Tudományegyetem, akiknek közvetett céljai között szerepel − tudván, hogy a versenyek visszahatnak a mindennapi oktatásra −, hogy az egész magyar kémiaoktatást pozitív irányba befolyásoljuk, mégpedig a képességközpontú, gyakorlatorientált tanítás irányába.

Az I. (iskolai) forduló írásbeli feladatlapjait (elmélet és számítási feladatok) legjobban megoldók kerültek a megyei pedagógiai intézet értékelése alapján a II. (megyei) fordulóba, amely az Irinyi OKK Versenybizottság által elkészített írásbeli feladatsor megoldásából és laboratóriumi gyakorlatból állt.

Az idei forduló gyakorlati részét – a tavalyihoz hasonlóan - Kasza Géza tanár úr és Farkasné Szabó Julianna tanárnő készítették elő, felügyelték és értékelték.

Az írásbeli rész javítását a pedagógiai intézet által felkért megyei versenybizottság végezte, majd az eredmények összesítése után kategóriánként elkészítette az országos döntőbe jutott tanulók névsorát.

A versenyen 10 tanuló vett részt: az I.  kategóriában (a 9. évfolyam) 5 fő, a II. kategóriában (a 10. évfolyam tanulói) 5 fő.

A legjobbak a 2016. április 22-24. között a Magyar Kémikusok Egyesülete és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében Szegeden megrendezésre kerülő országos döntőben (III. forduló) mérhetik össze kémiatudásukat. A döntő 3 napos, írásbeli feladatlapból és laboratóriumi gyakorlati feladatból, valamint szóbeli döntőből áll.

Szeretettel gratulál az országos döntőbe jutott diákoknak és eredményes szereplést kíván az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon:

I./A.  kategóriában:

1.helyeztt          Reviczki Dénes             Földes Ferenc Gimnázium

I./B.  kategóriában:

1.helyezett        Al-Hag Johanna Iman     Földes Ferenc Gimnázium

2.helyezett        Tóth Gergely Zoltán       Földes Ferenc Gimnázium

II./B. kategóriában:

1.helyezett        Sajgó Mátyás    Földes Ferenc Gimnázium

2.helyezett        Kiss Gábor        Földes Ferenc Gimnázium

Kasza Géza

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
tirek-logo


ecdl-logo


cisco-logo


acsi-logo


rpi-logo


reformatus-logo


tirekpsz-logo


tehetsegpont-logo


eduroam-logo


eduroam-logo


Top 1,049,329 egyedi látogató Top